blank_53
fftv
Вторник, 28 Август 2012 19:26

Трима в комбина - Джина Стоева, Ивена и Теньо Гогов

Оценете
(24 гласа)
Ако мисълта, че фолк певиците могат да заменят марковите дрехи с полска работа до сега е била алюзия, то това е на път да се промени. Именно на такива необичайни ситуации като тази ставаме свидетели в най-новото видео на Джина Стоева, Ивена и Теньо Гогов, озаглавено „Трима в комбина”. В него сценаристът на един от най-популярните български сериали „Столичани в повече” прави своя дебют.
„Теньо участва за пръв път в клип. Първоначално малко се притесняваше, но после, както ще видите, направихме голям купон.” – споделят в един глас темпераментните певици на „Ара мюзик”.
Във видеото бенефис правят и пет баби от читалището в Божурище, на които се пада нелеката задача да се преборят с досега съществуващите „догми”, издигайки лозунги от типа на: „Стига певици! Доячка – това звучи гордо!” и „Кооперация „Искра” – против силикона в чушките”.
Всъщност, идеята за триото датира от около една година, но чак сега тримата успяват да напаснат ангажиментите си, за да я осъществят. И така, за по-малко от две седмици се ражда текстът и музиката на „Трима в комбина”, дело на Теньо Гогов и композитора Светослав Заров. За стайлинга на майтапчийскито видео тримата се доверяват на стилистката на Ивена - Димка Шаламанова, която успява да съчетае по ефектен начин дънков елек с гумени ботуши. А Николай Скерлев дава завършен вид на музикалната идилия на мускетарското попфолк трио.
„В крайна сметка, в куплетите аз си задавам Хамлетовски въпроси за попфолка и смисъла, а в припева Джина и Ивена ме „кандърдисват” да пеем заедно. Така че, нашето трио е една „музикална попфолк кандърма” – допълва в типичния си стил Теньо.
Прочетена 19140 пъти